Gelincik Çiçeği Nedir? 

Gelincik Çiçeği Nedir?

Gelincik çiçeği; tarlalarda ve kırlarda kendi kendine yetişen güzel bir çiçek türüdür. Tüle benzeyen ince kırmızı yapraklarından, hassas sapından dolayı, bu güzel adla anılmaktadır. En fazla bakla tarlalarında görülür. Gelincik çiçekleri daha çok kurak toprakları sevmektedir. Gelincik çiçekleri; daha çok bakla tarlalarında görülen hassas ve güzel bir çiçek türüdür. Oldukça naziktir.

Gelincik Çiçeği Bakımı Nasıldır?

Gelincik çiçeği; çok narin bir kır çiçeğidir. Evde bakımı, başka çiçeklere nazaran daha güçtür. Gelincik çiçeği yetiştirmek isteyen kişiler, pek çok hususa dikkat etmesi gerekmektedir. Gelincik çiçeğinin bakımı adına ilk önce aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir;

– Gelincik çiçekleri, yapraklarından ve üst bölümünden değil toprağa yakın yerlerden sulanmalıdır. Aksi durumda yapraklarını kolay bir şekilde dökebilir.

– Çok sıcak veya hafif soğukta zarar göreceğinden çiçeğe, ideal hava şartları sağlanmalıdır.

– Gübrelemek, çiçeğe zarar verebilir. Çiçek için doğal toprak yeterli olacaktır.

– Gelincik çiçeği, özgür çiçek olduğundan ev bahçesinde ya da balkonda yetiştirilmesi, ev içerisinde yetiştirilmesine göre daha iyidir.

– Gelincik çiçeğinin yapraklarının hassas olmasından ötürü, gelincik çiçeklerinin gövdesine ve yapraklarına ellenmemelidir.

Gelincik Çiçeği Nasıl Ekilir?

Hassas yapıdaki bu bitkinin üreme kaynağı olan tohumlar, her çeşit toprak ve iklim yapısına uyum sağlamakla beraber saksıda bile yetiştirilmektedir. Fakat her bitkinin gelişiminin daha iyi tamamlanması adına ihtiyaç duyduğu güneş ışığının varlığı, gelincik çiçeği tohumunun gelişmesi adına önemlidir.

Mart- Ekim ayları arasında ekilen, bu tohum toprağın derinlerine varmadan üst yüzeye yakın olan yere ekilmelidir. Bununla beraber toprak yapısı iri taş ve otlardan ayıklanmalıdır. Çapa işlemi yapılması, toprağın havalanmasına kaynaklık edip, tohumun gelişiminin iyi şekilde sürmesine yardımcı olur. Can suyu verilmesi de oldukça mühimdir. Sulama, haftalık olarak yapılmalıdır. Zaman içerisinde toprağın üstünde çıkan çimlerin alınması, tohum gelişiminin hızlanmasına yardımcı olur. Dallanmış gelincikler, kötü hava şartlarına maruz kalmayarak yetiştirilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x